Sfaturi si recomandari pentru pacienti
Homeopatia este o disciplină medicală onorabilă, medicii homeopați sunt medici homeopați pentru că le pasă de suferințele Dvs. si au posibilitatea să vă trateze bine nu doar pentru diagnosticele pe care le aveti ci si pentru ceea ce a dus la aceste diagnostice și pentru ceea ce nu e în regulă cu Dvs. Homeopații nu sunt ”in sistem”, nu le cereti decât să vă trateze si aveți incredere in eforturile lor de a a vă considera importanți. Tuturor pacienților le recomand să găsească un homeopat in apropiere, care să aibă grijă de problemele lor si să facă apeluri disperate pe internet doar după ce au consultat medicul homeopat din apropiere.
Multi pacienti din diferite părți ale țării ( si lumii) imi cer sfaturile pe internet dar cu regret trebuie să le spun tuturor că NU AM PĂRERI fără să VĂD pacientul și să imi fac propria opinie. Diagnosticele ce mi le trimit sunt bune de orientare medicală , in general, dar fără mare folos pentru a prescrie un remediu homeopatic care să ajute.
Pur si simplu, NU E POSIBIL de prescris un tratament homeopatic fără ca pacientul să fie vazut si fără acea subtilă intelegere a problematicii pacientului care nu se poate descoperi DECAT prin consultul homoepatic ( și nu chiar simplu) Cei care vor să beneficieze de stiinta homeopatiei ( pacienti si medici deopotrivă) trebuie sa o respecte si sa respecte fundamentul ei , acela al individualizarii. Respectând homepatia, vor fi respectati la randu-le și vor avea parte de beneficiile ei. Nu îmi cereti opinii generale de genul ” se poate trata X boală cu homeopatie” ..Invariabil raspunsul meu va fi ” Da, homeopatia poate ajuta, dar numai dupa un consult” .
Cand spun așa , nu vă sugerez sa veniti la propriul meu cabinet ci sa mergeti la un medic homeopat profesionist. Medic homeopat nu inseamna ”naturist”, nu e specialist in ceaiuri ori alte metode ”naturale” ci un medic care prescrie homeopatie pentru că știe ce este homeopatia.
Pentru cei care vin la cabinet, le sugerez sa se pregateasca de acasa cu o listă a tuturor afectiunilor, pentru a fi mai usor de spus in timpul consultației. Pe de altă parte, cel putin pentru mine, nu este intotdeauna necesar consultatia sa dureze ore, desi unii homeopati asa fac. Nu trebuie confundată consultatia de homeopatie cu o sedinta de psihoterapie, daca aveti nevoie de psihoterapie, recurgeti la un specialist.
Scopul final al consultatiei homeopatice este acela de a ajunge la o atitudine terapeutică specifică, adică acela de a prescrie remediul homeopatic. Insistând mult pe semnele vizuale si nonverbale, consultațiile mele sunt destul de scurte, dar nu mai scurte decat necesar pentru a ajunge la un remediu, cel putin de etapă.
Multi pacienti revin cu telefoane sau emailuri să mă intrebe cate picaturi, câte granule, etc. Incercati sa plecati lamuriti de la cabinet sau de la farmacie pentru a intelege cum sa luati medicamentele. De multe ori se poate intâmpla să nu imi mai amintesc ce anume am prescris si cum, cred ca e de datoria fiecaruia să inteleagă cum să ia medicamentele prescrise.
Pentru a aprecia mai bine efectele tratamentului homeopatic, invățați să vă observați. Nu doar faptul că boala trece are importanță ( desi acesta este punctul esențial, bineînteles) ci și ce se modifică in comportamentul sau viata dvs in toate aspectele. De asemeni, pentru un bun remediu, uneori amanuntele stranii despre felul in care reactionati, dorinte , aversiuni, somn, etc. sunt importante, dar medicul va stii sa va intrebedespre ele. In general, in timpul consultatiei este bine sa fiti relaxati dar si concentrati, sa raspundeti la intrebari si sa nu va irositi timpul si al dvs si al medicului degeaba.
Cu cât veti fi mai atenți, la dvs inșivă și la intrebările medicului, cu atât informațiile date vor fi mai de incredere și rezultatele vor fi mai bune si vor apărea mai rapid
Va doresc multa sanatate
Dr Jurj
PS. Uneori, din motive ce nu tin de mine, la cabinet se asteaptă. Luati-va ceva de citi si veniti ”cu timp”, ”specializarea ”mea actuală sunt cazurile dificile, regret că nu mă pot inscrie matematic in programări.
Lasă un răspuns